Staročeský kuba - směs sušeného stročka trubkovitého a lesních hub
Z naší pečlivě namíchané směsi stročka trubkovitého a dalších aromatických lesních hub připravíte tradiční pochoutku štědrovečerního stolu - houbového kubu. Užít si ji můžete ale i mimo Vánoce. Přidejte ji do italského rizota nebo do smetanové omáčky k restovaným kuřecím prsům. Věřte, že budete překvapeni jedinečnou chutí a vůní této vyjímečné houbové směsi.
Složení: stroček trubkovitý,hřib smrkový, hřib dubový, hřib hnědý, kozák březový
Hmotnost: 50g
Výrobce: Ing. Stanislav Bečvář (IČO: 72114797), Forest Produce, A . Tragera 14, České Budějovice
Země původu : ČR
A zde je náš odzkoušený recept:
- 250g ječných krup zalijeme 1 litrem studené vody, přidáme lžíci soli a lžíci jablečného octa a necháme 24 hodin při pokojové teplotě fermentovat
- poté kroupy propláchneme a krátce povaříme (pro výraznější chuť přidáme kostku zeleninového bujónu), slijeme vodu, omastíme lžící sádla nebo trochou oleje
- rozpálíme pánev s 1 lžící sádla nebo rostlinného oleje
- přidáme najemno nakrájenou 1 střední cibuli a restujeme do zlatova
- přidáme 2 nakrájené stroužky česneku, krátce orestujeme
- poté přidáme cca 30g směsi na kubu, kterou si předem na 1 hodinu namočíme, zalijeme trochou vývaru a krátce povaříme, aby houby změkly
- přidáme uvařené kroupy a lžíci majoránky
- necháme směr provařit, případně dochutíme solí a pepřem
- hotovou směs naplníme do sádlem vymazaného pekáče a pečeme v troubě na 180 stupňů cca 20 minut.
Na výsledek se těšíme celý rok!
Kód | Kód: 1903 |
---|---|
Kategorie: | Nakládané a sušené houby |
Hmotnost: | 0.1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář